Yarım Kilo Eroin Kimin?

Narkotik polisi Lefkoşa’da piyasaya sürülmek üzere olan yarım kilo eroin türü uyuşturucu madde ele geçirdi

Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekibi, uyuşturucu suçlarından sabıkalı 55 yaşındaki Mehmet Nedim Sovukkanlı’nın aracında üç kat naylona sarılmış binlerce lira değerinde 500 gram Eroin türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Uyuşturucu maddeler arasında en tehlikeli tür arasına giren eroinin zanlıya bir aracı tarafından verildiği tespit edildi. Uyuşturucunun KKTC’ye nereden getirildiği, kimlere verileceği soruşturulurken, zanlı Soğukkanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ÜÇ KAT NAYLONA SARILIYDI

Lefkoşa’da önceki gün aracında yapılan aramada 500 gram eroin türü uyuşturucu madde bulunan zanlı Nedim Sovukkanlı duruşmaya çıkarılarak hakkında 2 gün tutuklama talep edildi. Duruşmada 21 Ekim tarihinde Lefkoşa’da zanlı Mehmet Nedim Sovukkanlı’ya ait EU 997 plakalı araçta Narkotik Ekipleri tarafından yapılan aramada sol ön taraftaki paspas altında üç kat naylona sarılı 500 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini, ifadesinde uyuşturucu maddeyi Lefkoşa’da aracı bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini belirtti.

ARACI ŞAHIS ARANIYOR

Polis, yapılan araştırmada zanlının uyuşturucu maddeyi başka bir şahıstan aldığını tespit ettiklerini, uyuşturucu maddenin devlet laboratuvarına gönderildiğini, naylonların ise parmak izi incelemesi için ilgili birimlere gönderildiğini kaydetti. Ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma yapıldığını, kayıp emareler ve aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs