Yaralama Zanlıları 5 Gün Daha Tutuklu Kalacak


Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da 15 Temmuz tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda N.K’yi başından bıçakla yaralayan Nijerya uyruklu zanlılar Joseph Chukuwa Agbi ve Bayo Olabaji bugün ek tutukluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru zanlıların “Adam Öldürmeye Teşebbüs ve Ağır Yaralama” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlı Agbi’nin 15 Temmuz tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda tartıştıkları V.K isimli şahsı 16 santim uzunluğundaki bıçaklaya başından yaraladığını ifade etti. Polis, olaydan sonra zanlılar Joseph Chukuwa Agbi ve Bayo Olabaji’nin kiralık araçla olay yerinden kaçtığının kamera görüntülerinden tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeden 3 gün tutukluluk süresi temin edildiğini ancak bu süre zarfında soruşturmanın tamamlanmadığını belirtti. Polis müştekinin halan hayati tehlikesinin sürdüğünü ve zanlılar aleyhine getirilen davaların değişe bileceğini belirterek 5 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.