Yar Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da, sahte olduğunu bildiği halde tasarrufunda bulundurmuş olduğu 500 Euro nakit parayı arkadaşı Orhan Öncel’e borcuna karşılık vermek sureti ile tedavüle süren zanlı Adem Yar teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlı Adem Yar’ın 14 Ağustos tarihinde arkadaşı olan Orhan Öncel’e 2 bin TL borcuna karşılık olarak tasarrufunda bulundurduğu ve sahte olduğunu bildiği X00942733145 seri numaralı sahte 500 Euro nakit parayı vermek sureti ile tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı paranın sahte olduğunu bilmediğini beyan etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.