Yanlış Araca Bindiler

Irak uyruklu üç öğrenci uyuşturucu suçlarından sabıkalı Süleyman Bulut’un aracına otostop çekince başlarına gelmeyen kalmadı

Ülke genelinde ara ara gerçekleştirilen huzur operasyonlar önceki gece Girne bölgesinde yapıldı. Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen huzur operasyonunda uyuşturucu madde ele geçirildi. Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda trafik polisleri tarafından kontrol edilen araçlardan Süleyman Bulut yönetimindeki arabadan 5 paket Bonzai bulundu. Hız limitini aştığı gerekçesi ile durdurulan araçtan uyuşturucu çıkması üzerine Süleyman Bulut ile araçta yolcu olarak bulunan Irak uyruklu üniversite öğrencileri M.S. M.(E-22), Y.S.B.(E-18), M.A.A.E. (E-26 ) gözaltına alındı.

YANLIŞ ARACA OTOSTOP ÇEKTİLER
Durum Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’ne bildirilirken gözaltına alınan zanlılar Girne Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.Sorgulanan zanlılardan Süleyman Bulut gönüllü ifade verirken ırak uyruklu üç zanlı Girne çemberinde otostop çektiklerini, zanlı Bulut’un kendilerini araca aldığını, suçla bağlantıları olmadığını iddia etti.Gece saatlerine yakalanan dört zanlı sorgularının ardından kan ve idrar örnekleri alınmak üzere Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.Burada kan ve idrar örnekleri alınan zanlılar dün saba Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

SÜRÜCÜ İLE YOLCULAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI
Zanlılar hakkında 2 gün süre ile tutukluluk talep eden polis, 12 Eylül saat 22.30 sıralarında Girne-Lefkoşa anayolunun bir - ikinci kilometreleri arasında Süleyman Bulut yönetimindeki araçta yapılan aramada 15 gram centetikcannabionid türü uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. Araçta içerisinde uyuşturucu olan sigara izmariti de bulunduğunu belirten polis, zanlı Süleyman Bulut ile araçta yolcu olarak bulunan üç zanlının gözaltına alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis, zanlı Bulut’un gönüllü ifade verdiğini ve mesele ile bağlantılı bir kişinin daha arandığını söyledi. Polis zanlılardan kan ve idrar örneği alındığını belirterek yürütülecek soruşturma aşamasında 2 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

ZANLILAR İSYAN ETTİ
Tutukluluk talebi üzerine söz hakkı verilen zanlılardan Bulut itiraz etmezken, Irak uyruklu öğrenciler, otostop çektiklerini, araca bindiklerini suçla bağlantıları olmadığını öne sürdü. Zanlıöğrenciler, gerçeğin kan ve idrar tahlilleri sonucu ortaya çıkacağını iki gün tutuklu kalmak istemediklerini dile getirdi.

GERÇEK İÇİN SÜRE LAZIM
Zanlıların itirazı üzerine duruşmaya bakan yargıç, polisin soruşturma yapıp gerçeği ortaya çıkarması için süreye ihtiyacı olduğunu ifade ederek talep edilen 2 günlük süreyi kabul etti.

Kaynak: Star Kıbrıs