VOYVODALIK YAPMAK BAŞINA DERT OLDU

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Haspolat’da faaliyet gösteren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde öğrenci olarak bulunan zanlı Mazlum Yaşar eski kız arkadaşı ile görüştüğü gerekçesi ile müşteki Emirhan Erdem’e yumruk atarak elmacık kemiğini kırması üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Samet Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk zanlı Mazlum Yaşar’ın 14 Nisan saat 21.00 raddelerinde UKÜ kampusu içerisinde eski kız arkadaşı ile konuşuyor diye müşteki Emirhan Erdem’e yumruk atarak elmacık kemiğinin kırılmasına neden olduğunu söyledi. Samet Öztürk müştekinin hastaneye kaldırılarak bugün ameliyat olmasının beklendiğini belirterek mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurda bulunan zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 7500 TL şahsi kefalet imzalaması ve hafta da 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.