Vatandaş Yapacağı Vaadi İle 53 Bin TL Çarptı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Suriye uyruklu iki kişiyi vatandaş yapacağı vaadi ile dolandıran zanlı İsmail Gökkasap tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Burçin Korgan olayla ilgili bulguları aktardı. Korgan huzurda bulunan zanlı İsmail Gökkasap’ın Nisan – Haziran 2016 ayları içerisinde KKTC vatandaşı olamayacaklarını bildiği halde Suriye uyruklu iki şahsa, kendilerini vatandaş yapacağı vaadinde bulunup toplam 53.000 TL paralarını alarak sahtekârlıkla para temini suçunu işlediğini söyledi. Polis zanlının yapılan şikâyet üzerine tespit edilerek tutuklandığını ve aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Gökkasap konu kişileri vatandaş edeceği yönünde bir durumun söz konusu olmadığını sadece onlara çalışma izni çıkaracağı beyanında bulunduğunu söyleyerek paralarını da iade etmeye hazır olduğunu söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 15 günde bir ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kişinin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.