Uyuşturucudan Bayıldılar

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Alayköy’de mezarlık yolu üzerinde, bir araç içerisinde polis tarafından baygın vaziyette tespit edilen zanlılar Ersan Tarım ve Mehmet Meteci’nin üzerlerinde ve olay yerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklayarak bugün mahkeme huzuruna çıkardı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, huzurda bulunan zanlılar Ersan Tarım ve Mehmet Meteci’nin 22 Nisan tarihinde saat 06.30 sıralarında araç içerisinde hareketsiz durmalarından şüphelenilmesi üzerine polis tarafından olay yerine gidildiğini söyledi. Polis olay yerinde uyandırılan sanıkların hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine üzerlerinde yapılan aramada araçcın dışarısında yerde bir paket içerisinde yaklaşık 3 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti bulduklarını söyledi. Polis memuru Mustafa Zor konu ile ilgili zanlılardan ifade istendiğinde zanlı Tarım’ın ifade vermediğini, zanlı Meteci’nin ise gönüllü ifade vererek konu maddeden bir içimlik kullandıkları beyanında bulunduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını söz konusu maddelerin incelenmeye gönderildiğini belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.