Cengiz Deniz teminata bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis ekibinin yapmış olduğu operasyonda tasarrufunda içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara bulunan zanlı Cengiz Deniz bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam, zanlı Cengiz Deniz’in tasarrufunda tütünle sarılı 306 miligram Sentetik Cannabionittürü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Karam zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet üzerine zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek imza atmasını ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile teminata bağlandı. Zanlı ayrıca ayni teminat şartları ile 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz suçundan da teminata bağlandı.