Evrim Kamalı 

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Uyuşturucu tesiri altında kaza yaptı
Lefkoşa’da bir oto yıkamaya aracını yıkatmak için götüren zanlı İhtiyar Hemrayev kaza yapıp bayılınca polisi arayan konu iş yeri sahibi zanlının uyuşturucu ile yakalanmasını sağladı. Tutuklanan zanlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Fadıl Metin olayla ilgili bulguları aktardı. Metin huzurda bulunan zanlı İhtiyar Hemrayev’in 4 Ağustos tarihinde Ortaköy’de faaliyet gösteren bir oto yıkamaya aracını götürdüğünü ancak uyuşturucu tesiri altında olduğu bir sırada aracını konu işyerindeki başka araçlara çarparak durduğunu ve baygınlık geçirdiğini söyledi. Polis olay yerine polisin ve ambulansın çağrıldığını ve zanlının ayıltıldığını şüpheli hareketleri nedeni ile araçta ve üzerinde yapılan aramada ise aracın torpido gözünde gazete kâğıdına sarılı yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca araç içerisindeki tablada ise 1 adet ucu yanık içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen elle sarılmış sigarada bulunduğunu söyledi. Polis memuru Fadıl Metin Mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edileceğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı poliste 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.