Uyuşturucu Soruşturması Tamamlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne ve Alsancak’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Osaruese Uwoggreh ile Joseph Ogbuwo hakkındaki soruşturma tamamlandı. Ülkede öğrenci olarak bulunan ve 40 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlılar bugün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.Duruşmada zanlı Ogbuwo’nun benzer bir suçtan dolayı askıda davası olduğu belirtildi.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 5 Kasım saat 18.00 sıralarında, Girne’de, Canbolat Sokak’ta şüpheli olarak görülen Osaruese Uwoggreh’in üzerinde yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gram ağırlığında madde bulunduğunu söyledi. Yürütülen ileri soruşturmada zanlının uyuşturucu maddeyi Joseph Ogbuwo’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, Ogbuwo’nun Alsancak’ta bulunan evine gidildiğini, polisi gören zanlının evin giriş kısmında sırt çantasındaki hassas teraziyi atıp kaçmaya çalışırken yakalandığını ifade etti. Zanlının tutuklandığını, evinde arama yapıldığını kaydeden polis, evde 40 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, öğütücü, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bir adet tam ve bir adet yarım hap bulunarak emare olarak alındığını kaydetti. Polis, zanlı Ogbuwo’nun da gözaltına alındıklarını ve her iki zanlının mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını, her iki zanlının da öğrenci olduğunu, zanlı Ogbuwo’nun benzer bir suçtan dolayı askıda davası olduğunu kaydeden polis, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlı Ogbuwo’nun tutuklu yargılanmasına ve 45 gün süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Zanlı Uwoggreh ise 10 bin TL nakit teminat yatırması, 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.