Uyuşturucu Soruşturması Sürüyor

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda narkotik polisi kullanıcıdan satıcıya ulaştı. Tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan Cemre Sağıroğlu ve Ahmet Yusufu Aydönmez ile onlara uyuşturucu sattığı tespit edilen Uğurcan Bük ve Turgut Şenol’un ardından meseleye bağlantısı görülen Abdurrahman Yayar, Feyzi Kaya, Kamil Yıldırım ve Özkan Dalın bugün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtbir 7 Şubat’ta Narkotik ekibince alınan bir bilgide zanlı Cemre Sağıroğlu’nun bir pansiyonda olduğunu ve tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduğu bilgisinin alındığını kaydetti. Polis konu pansiyona gidildiğini ve öncelikle pansiyon girişinde şüpheli görülen zanlı Ahmet Yusuf Aydönmez’in polisi görmesi üzerine elinde bulunan ve içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık sarma sigarayı attığı esnada tutuklandığını belirtti. Polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Aydönmez’in verdiği ifadede konu maddeyi 6 Şubat’ta zanlı Cemre Sağıroğlu’yla birlikte ortaklaşa 80 TL karşılığında Uğurcan Bük’den alıp içtikleri itirafında bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün kaldığı ikametgâhta 21.40 ile 22.20 saatleri arasında yapılan aramada iki ayrı şeffaf poşete sarılı yaklaşık 40 gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunduğuna vurgu yaptı. Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün evinde ayrıca metal öğütücü ve hassas terazi de bulunduğuna dikkat çekti. Polis memuru Kağan Kurtbir zanlı Bük’ün verdiği ifadede ise konu maddeyi Turgut Şenol’dan aldığını itiraf etmesiyle zanlı Turgut Şenol’un da mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Kurtbir, Şenol’un evinde yapılan aramada ise yatak odasındaki yastığın altında iki gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını anlattı.

Polis memuru Kağan Kurtbir mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada zanlı Abdurrahman Yayar’ın, 6 Şubat’ta Cemre Sağıroğlu’ndan 100 TL karşılığında bir miktar uyuşturucu madde aldığının tespit edildiğini kaydetti. Kurtbir, yapılan sorguda 7 Şubat’ta Uğurcan Bük’ün huzurda bulunan zanlılar Feyzi Kaya ve Kamil Yıldırım’a içinde uyuşturucu madde olan birer sigara verdiğinin de belirlendiğini ve tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis memuru Kaan Kurtbir, ayrıca zanlı Uğurcan Bük’ün ayni gün Girne’de bulunduğu sırada 100 TL karşılığında Özkan Dal’a bir gram uyuşturucu madde verdiğinin de belirlendiğini söyledi. Kurtbir, yine ayni gün Feyzi Kaya’nın ikametgâhında Turgut Şenol, Uğurcan Bük, Kamil Yıldırım’ın birlikte içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan üç dört sigara sarıp içtiklerini itiraf

ettiklerini kaydetti. Kurtbir, tutuklanan Feyzi Kaya’nın tasarrufunda yarım gram uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Kağan Kurtbir aktarmış olduğu tüm olgular ışığında meselenin tahkikatının devam ettiğini, alınan ifadelerin henüz teyit tekzibinin tamamlanmadığını ve aranan bir kişi daha olduğunu belirterek tüm zanlıların soruşturma maksatlı 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.