Uyuşturucu Satıcısına 15 Ay Hapis

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tasarruflarında uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan sanıklar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba ve onlara uyuşturucu sattığı tespit edilerek tutuklanan sanık Abubakar Adamu Dauda'da aleyhindeki karar bugün açıklandı.

Lefkoşa Ağırceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen bugünkü karar duruşmasında heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı. Ulunay kararda sanıkların işlemiş oldukları suçun çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirtti. Kıdemli Yargıç Ulunay uyuşturucu suçlarının, ülkede ciddi tehlike yarattığını ve toplumsal huzuru bozduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay sanık Abubakar Adamu Dauda'nın işlemiş olduğu 15 gram uyuşturucu madde ithal tasarruf ve verme suçuna takdir edilecek ceza ile alma tasarruf suçundan yargılanan sanıklar Musa İdris Isiaku ve Ugorji İgwemba Mba’ya takdir ettikleri cezada ayrıma gittiklerini aktardı.

Kıdemli Yargıç aktarmış olduğu tüm ağırlaştırıcı ve hafifletici sebepleri değerlendirdikten sonra sanık Dauda’ya 15 ay, sanık Isiaku’ya 5 ay ve sanık Mba’ya ise 3 ay hapis cezası takdir ettiklerini açıkladı.