(Evrim Kamalı)

Kıbrıs Manşet Özel Haber



Ülkemize Çalışmak İçin Uyuşturucu İle Geldi!

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Servet Sezer'in 11 Mart tarihinde, saat 15.00 sıralarında ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği Zeyna tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu iç çamaşırında gizlenmiş toplam 35 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ancak emare olarak alınan uyuşturucu hapların tahlile gönderileceğini belirterek zanlının ilk etap soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Sezer ülkemize çalışmak amacı ile geldiğini ve uyuşturucuyu da kendi kullanımı için getirdiğini söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.