UÇAKSAVAR MERMİSİ GİZLEMİŞLER
KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan polis memurunun evinde uçaksavar mermisi bulunurken, polis örgüt bağlantılı yeni isimlere de ulaştı

Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde kurulu hükümeti devirmeye çalışan FETÖ’nün KKTC uzantıları ile ilgili soruşturma kapsamında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Geçitkale Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Abdullah Köse, eşi Fadime Köse, Emine Göbekçi ve Tarkan Bay dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Yıldırım köyünde gerçekleşen operasyonda tutuklanan Abdullah Köse’nin evinde polis yapmış olduğu aramada yeni emarelere ulaştı. Polis, evde üçü uçaksavar mermisi 4 adet mermi, 6 adet mermi çekirdeği ve kovan parçaları ele geçirdi. Genişletilen soruşturmada, polis yeni isimlere ulaştı tutuklamalar devam edecek.

FETÖ SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ PDY) olarak isimlendirilen oluşuma yönelik KKTC’de başlatılan ikinci operasyonda tutuklanan Emine Göbekçi, Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, Emine Göbekçi’nin Yıldırım’daki evinde bir polis ekibi tarafından önceki gün arama yapıldığını, aramada evin ambarında FETÖ-PDY terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in yazdığı 40 adet kitap, Gülen’in yazmadığı ancak örgütü anlatan 22 kitap bulduklarını açıkladı. Polis, evin diğer kısımlarında ise örgüt propagandasına yönelik 34 cd bulunduğunu belirterek, zanlı Göbekçi’nin polise celp edildiğini ifade etti. Emine Göbekçi’nin sorgusunda kitapları polis memuru Abdullah Köse’den 2017 yılı Şubat ayında aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Göbekçi’nin ayrıca kitapların FETÖ’nün KKTC’de yasadışı terör örgütü ilan edilmesinden sonra bir koli içerisinde getirilerek ambara konulduğunu söylediğini aktardı. Polis, zanlı Göbekçi’nin ifadesinde kendisinden önce zanlı Tarkan Bay’ın evin kiracısı olduğunu, ambarın onun sorumluluğunda bulunduğunu ve kitaplar konulduktan sonra zanlı Köse ile Bay’ın ambara kilit taktıklarını söylediğini açıkladı.

YENİ İSİMLER TESPİT EDİLDİ

Polis, alınan bir günlük tutukluluk süresinde zanlı polis Abdullah Köse’nin evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını belirtti. Polis, Köse’nin evinde 4 adet mermi bulunduğunu bunların üç tanesinin ise uçaksavar mermisi olduğunu bunun yanında 6 adet mermi çekirdeği ve kovan parçaları ele geçirdiklerini kaydetti. Polis, ele geçirilen emarelerin incelenmek üzere gerekli yerlere gönderildiğini kaydetti. Polis, soruşturmanın büyük bir titizlikle devam ettiğini genişletilen soruşturmada yeni isimler tespit ettiklerini ve araştırmaların devam ettiğini söyledi. Tespit edilen isimlerin tutuklanması için girişimde bulunduklarına dikkati çeken polis, zanlıların soruşturma amaçlı 7 gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Polisin 7 günlük tutukluluk süresine zanlı avukatları itiraz etti. Mahkeme, verdiği kısa sürenin ardından polisin soruşturmasını sürdürebilmesi için zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.


Star Kıbrıs