Tutuklu sayısı 4 oldu…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kapalı Maraş’tan sirkat ettikleri iddia edilen birçok malzemeyi Rum vatandaşı bir şahsa satmaya çalışırken suçüstü tespit edilen zanlı Mustafa Çelik ile Adil Erden’in ardından Tamer Boransel ile Candaş Öz de tutuklandı…

Kapalı Maraş’tan sirkat ettikleri iddia edilen birçok malzemeyi Rum vatandaşı bir kişiye satmaya çalışırken suçüstü tespit edilen ve 21 gündür soruşturma amaçlı poliste tutuklu bulunan zanlı Mustafa Çelik ile Adil Erden’in ardından antikacılık yaptığı belirtilen Tamer Boransel ile Candaş Öz de tutuklandı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çelik, Erden, Boransel ve Öz’ün tutukluluk süresi 3’er gün daha uzatıldı. Mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişi ve 2 emare daha aranıyor.

Soruşturma derinleşti…

Meselenin tahkikat memuru, 24 Kasım 2018 tarihinde CÖŞ ekipleri tarafından Korkuteli’nde zanlı Mustafa Çelik’in evine yapılan operasyonda zanlı Mustafa Çelik, zanlı Adil Erden ve 1 Rum şahsın ellerinde Rumca yazılı tabelalarla tespit edildiğini belirtti. 25 Kasım 2018 tarihinde zanlı Çelik ve Erden’in mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan tahkikat memuru, zanlı Çelik ve Erden’in yine 28 Kasım 2018 tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 5 gün daha tutukluluk emri temin edildiğini söyledi. Tahkikat memuru, yapılan soruşturmalar neticesinde zanlı Çelik’in, zanlı Erden aracılığıyla Rum şahısla görüştüğü, birçok tabela ve şişe gibi malzemelerin satışını yaptığı ve 21 Kasım 2018 tarihinde konu Rum şahsa bir satışın yapıldığının tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru zanlı Mustafa Çelik ile Adil Erden’in en son 7 Aralık 2018 tarihinde mahkemeye çıkarılarak 7 gün daha tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı.

Zanlı Çelik, ifadesinde zanlı Tamer Boransel’in adını verdi…

Tahkikat memuru, Zanlı Mustafa Çelik’in 7 Aralık 2018 tarihinde gönüllü ifade verdiğini söyledi. Tahkikat memuru, zanlı Çelik’in verdiği gönüllü ifadesinde kendisine bu işi yaptıranın zanlı Tamer Boransel olduğunu, onun söylemiyle kendisinin Mağusa’da bir yere gidip konu eşyaları alarak Korkuteli’ndeki evine getirdiğini, zanlı Boransel’in gelerek buradan eşyaları aldığını, kendisine de satıştan pay verdiğini beyan ettiğini açıkladı. Alınan bu ifade doğrultusunda GSM operatörlerine yeni yazılar yazıldığını ve raporlar temin edildiğini söyleyen tahkikat memuru, temin edilen raporlar ışığında zanlı Boransel ve zanlı Candaş Öz’ün, zanlı Çelik ile görüştüklerinin tespit edildiğini belirtti. Tahkikat memuru, her iki şahsın yine yaptığı gerek telefon görüşmeleri, gerek mesajlaşmalar, gerekse internet üzerinden konu tabelalar, şişeler ve tasarruflarındaki eşyalarla ilgili alım satım konusunda görüştüklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Tabelaların Kapalı Maraş’tan çalındığı uzman raporu ile teyit edildi…

Tahkikat memuru, 11 Aralık 2018 tarihinde PGM İz İnceleme Şubesinden gelen raporda zanlı Çelik ve Erden’in tutuklandığı gün tasarruflarında bulunan Coco-Cola marka Rumca yazılı tabela ile 2 adet Nestle tabelasının Kapalı Maraş içerisindeki bir iş yerinden söküldüğü, bu iş

yeri içerisindeki diğer parçalarla mukayese yönünden uyumlu oldukları ve dolayısıyla tabelaların Kapalı Maraş içerisinden çalındığının uzman raporuyla teyit edildiğini açıkladı.

Zanlı Boransel ile Öz’ün de evinde bir takım eşyalar bulundu…

Tahkikat memuru, gelen telefon dökümleri neticesinde zanlı Tamer Boransel ve zanlı Candaş Öz ile ilgili olarak 13 Aralık 2018 tarihinde mahkemeden tutuklama emri temin edildiğini söyledi. 13 Aralık 2018 tarihinde Girne’de ve Mağusa’da yapılan 2 ayrı operasyon ve arama neticesinde zanlı Boransel’in Girne’deki evinde, zanlı Öz’den satın aldığını söylediği 2 adet Coca-Cola tabelası ve bazı eşyaların tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlı Öz’ün Mağusa’daki evinde ise benzeri eşyaların tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, ayni gün Eski Eserler Dairesi ile irtibata geçildiğini ve zanlı Boransel ile Öz’ün evlerinde bulunan konu eşyaların ne tür eşyalar olduğu, eski eser niteliği taşıyıp taşımadığı, etnografik eser olup olmadıkları konusunda inceleme yapılmasının talep edildiğini belirterek, yapılan incelemede eşyaların bazılarının etnografik eser olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Boransel’in gönüllü ifade verdiğini söyleyen tahkikat memuru, verdiği gönüllü ifadesinde zanlı Çelik ve zanlı Öz’den belirli sürelerde ürün aldığını, evinde bulunan 2 adet tabelayı da zanlı Öz’den aldığını, zanlı Çelik’ten aldığı bazı eşyaların ise şuan kendisinde olmadığını belirttiğini açıkladı. Tahkikat memuru, zanlı Mustafa Çelik ile Adil Erden hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, zanlı Tamer Boransel ile Candaş Öz hakkındaki soruşturmanın ise yeni başladığını ifade ederek, her 4 zanlının da 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, tüm zanlıların 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.