Turist, Turisti Çaldı

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ercan Havaalanı Yolcu Geliş Salonunda 26 Ocak tarihinde saat 20.20 sıralarında, Ahmed Magdy Mohamed Ibrahim Zahra’nın Muhaceret işlemi yaptırdığı esnada unuttuğu el çantasını çalan başka turist zanlılar Şükrü Caymaz ve Cenk Cantürk tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Aytaç Çebi olayla ilgili bulguları aktardı. Çebi huzurda bulunan zanlılar zanlılar Şükrü Caymaz ve Cenk Cantürk'ün 26 Ocak tarihinde saat 20.20 sıralarında Ercan Havaalanında Ahmed Magdy Mohamed Ibrahim Zahra’nın Muhaceret işlemi yaptırdığı esnada unuttuğu el çantasını ve içerisinde bulunan 1460 ABD Doları ile Mısır Kimliği, Mısır Sürüş Ehliyeti ve şarj cihazını bularak çaldıklarını söyledi. Polis zanlıların kamera görüntülerinden tespit edildiğini ve tutuklandığını vermiş oldukları gönüllü ifadede gönüllü ifade vererek sirkat etmiş olduklarını 1.460 ABD doları nakit parayı Lefkoşa' da bozdurup zanlı Cantürk'ün TC Garanti Bankası hesabına yatırıp Nicosia betingde bet oynadıkları itirafında bulunduklarını belirtti.

Polis yapılan ileri sorguda bet ofise gittikleri ve 5.700 TL lik 6 kupon oynayarak söz konusu parayı harcadıklarının tespit edildiğini diğer çanta ve resmi evrakları ise attıklarının tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde turist statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.