Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da müstahdemi olduğu iş yeri adına tahsil ettiği paraları cebe atan zanlı Ferhat Alparslan tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Erkan Çelik olayla ilgili bulguları aktardı. Çelik huzurda bulunan zanlı Ferhat Alparslan’ın Mayıs – Ağustos 2017 ayları arasında müstahdemi olduğu Ektam Kıbrıs LTD. isimli işyeri adına Girne’de faaliyet gösteren iki farklı Casino’dan tahsil etmiş olduğu toplam 21.713 TL parayı tahsil edip şirket muhasebesine yatırmayarak zimmetine geçirdiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.