Tip 5 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Retro Bar’da 29 Eylül tarihinde düzenlenen ve üç kişinin yaralandığını silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği öne sürülen Mehmet Cihan Çelik’i üç kişiyle birlikte darp ettiği iddia edilen Yılmaz Tip hakkındaki soruşturma devam ediyor. Olaydan 17 gün sonra polise giderek teslim olan ve 9 Ekim tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınan zanlı bugün de ek süre talebi ile yeniden duruşmaya çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’ndeki ek tutuklama duruşmasında zanlı hakkındaki iddiaları soruşturmayı sürdüren polis açıkladı. Zanlının “Soygun, ciddi darp, vahim zarar ve ağır yaralama” suçlarından tutuklu bulunduğunu kaydeden polis, 22 Eylül tarihinde zanlı Tip’in beraberindeki 3 kişiyle birlikte Mehmet Cihan Çelik’i ciddi şekilde darp edip, çenesinin ve sol el parmağının kırılmasına neden olduğunu ifade etti. Polis, zanlının Çelik’e ait telefonu da gasp ettiğini açıkladı. Ağır yaralanan Çelik’in özel hastanede tedavi gördüğünü kaydeden polis, zanlının olaydan 17 gün sonra gözaltına alındığını ve 9 Ekim tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını ifade etti.Polis, üç günlük sürede 25 kişinin soruşturulduğunu, zanlıya ait iki telefon hattının incelendiğini, 4 kişinin tespit edildiğini ve tespit edilenlerden ifade alınacağını kaydetti.Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu belirten polis, zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Duruşmaya bakan Yargıç Mesut Mesutoğlu, şiddet suçlarının son günlerde engellenemeyecek şekilde artış gösteren suçlar olduğunu belirterek zanlının tutukluluk süresini 5 gün daha uzattı.