Tecavüze Teşebbüs Zanlısı Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Girne’ye bağlı Lapta bölgesinde evine misafir olarak gittiği C.K isimli yabancı uyruklu kadını darp edip tecavüze teşebbüs ettiği gerekçesi ile tutuklanan N. K isimli zanlı bugün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lapta Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erol Işık olayla ilgili bulguları aktardı. Işık. zanlının 29 Haziran saat 23.00 sıralarında evine misafir olarak gittiği C.K isimli kadının saçlarını çekip, yüzüne yumruk atıp darp ettikten sonra, zorla elbiselerini çıkarıp tecavüze teşebbüs ettiğini, o sırada, C.K’nin bağırıp yardım istemesi üzerine arkadaşları tarafından kurtarıldığını söyledi. Polis, şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını, hakkında “tecavüze teşebbüs, kadınlara karşı şiddet ve ciddi darp” suçlarından soruşturma yapıldığını belirtti. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile, yurt dışına çıkış yasağı ve bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Kefil bulamayan zanlı cezaevine gönderildi.