Tecavüze Teminat, Uyuşturucudan Tutukluluk Devam



Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis ekibinin yapmış olduğu operasyonda tasarrufunda içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara bulunan zanlı Cengiz Deniz tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman, zanlı Cengiz Deniz’in kalmakta olduğu apartmana polis ekibinin bir operasyon düzenlediğini, olayın akabinde polisi gören zanlının elinde bulunan elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigarayı parçalayıp yere attığını söyledi. Bayram, Yere atılan sigarayı polisin emare olarak aldığını ve zanlının evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını evinin giriş katında merdiven ayaklarında ucu yanık bir adet daha elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara bulunduğunu söyledi. Duman zanlı ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını emare olarak alınan sigaraların tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini belirterek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı Cengiz deniz ayrıca Adli şube ekipleri tarafından aleyhinde yürütülen 16 yaşından küçük kız çocuğunun cinsel tecavüzü soruşturması neticesinde teminata bağlandı.