Tecavüzcü tutuklu yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 14 yaşındaki kız çocuğuna tehdit yolu ile tecavüz eden Hatay Reyhanlılı zanlı Hakan Demirbüken dün teminata bağlanamk üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mahir Türe, zanlının 16 yaşındak küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz, şiddet tehdidi, çocuğun cinsel dokunulmazlığını ihlal, alıkoyma, cinsel saldırı suçlarından tutuklandığını söyledi.

Türe, 10 Temmuz saat 04.00-05.00 saatleri arasında Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde yaya olarak seyreden 14 yaşındaki S.K’yi konuşma vaadi ile kandırıp, zorla ve tehdit ile Ortaköy’de bulunan Gelibolu ilkokuluna götürdüğünü söyledi.

Türe, olay yerinde tespit edilen kameralardan görüntü temin edildiğini ve görüntülerde müştekinin zanlının elinden kaçmaya çalıştığını ancak  zanlının müştekiyi saçlarından tutup sürükleyerek olay yerine geri getirdiğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

Yapılan kamera incelemesinde ayrıca zanlının müştekiye zorla farklı pozisyonlarda tecavüz ettiğini ayrıca saçlarından tutarak zorla oral sex yaptırdığının da kamera kayıtlarında net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Polis mesele le ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlının işlemiş olduğu suçun müebbet hapis cezası ön gördüğünü belirterek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde mahkum olması durumunda ciddi bir hapislik cezası alacağını, bu nedenle davasını tutuklu beklemesinin en uygun teminat olacağını belirterek zanlının davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmeyen bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.