Tecavüz Zanlıları 7 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da infiale neden olan erkeğe tecavüz meselesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar, Murat Buhur ve Atakan Demirtaş, ek tutukluluk süresi talebiyle Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hamza Tarman olayla ilgili bulguları aktardı. Tarman huzurda bulunan zanlılar Murat Buhur ve Atakan Demirtaş’ın “cinsel tecavüz, cinsel ilişkiye girmek için alı koyma, soygun ve şiddet tehdidi” suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis huzurda bulunan zanlı Murat Buhur’un bir eşcinsel arkadaşlık sitesinden tanıştığı 23 yaşındaki Ö.H ile tanışmak için 19 Mart tarihinde buluştuklarını ve onu aracına aldığını daha sonra müştekiyi araçta bulunan yeğeni zanlı Atakan Demirtaş’ın elleri ile sırtına vurmak suretiyle tehdit edip Murat Buhur ile ilişkiye girmesini söylediğini belirtti. Polis zanlıların daha sonra müşteki Ö.H’yi Kanlıköy’de bir ormanlık alana götürdüklerini ve orada Murat Buhur’un müştekiye hitaben "soyunmazsan ve benimle ilişkiye girmezsen Atakan'ı çağıracağım seni dövsün" diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde zanlı Buhur’un müştekinin soyunmasını sağladığını ve rızası olmaksızın oral ve anal yoldan tecavüz ettiğini söyledi. Polis olayın akabinde zanlı Murat Buhur’un tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile müştekiyi tehdit edip boş beyaz kâğıt üzerine 5.000 TL'lik borç senedi yazmasını sağladıktan sonra, "bana 5000 TL borcun var bankadan çekip vereceksin" deyip tehdit ettiğini belirtti. Polis senedin imzalanmasının ardından zanlı Buhur’un zanlı Demirtaş ile birlikte müştekiyi Taşkınköy'de bulunan Ziraat Bankası ATM’sine götürüp zorla toplam 1500 TL çektirdikten sonra parayı alarak soygun suçunu da işlediklerini belirtti. Meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam etiğini belirten Polis memuru Hamza Tarman, halen daha alınması gereken ifadeler ve incelenmesi süren kamera kayıtları olduğunu belirterek zanlıların tahkikatın selameti açısından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, talep edilen süreye zanlı avukatının itiraz etmemesi üzerine, tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için ek olarak 7 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.