Tatile Uyuşturucu İle Geldi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Ülkemize tatil amaçlı tasarrufundaki uyuşturucu madde ile gelen zanlı Can Embiya Çalatlı üzerine narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi aonucunda tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli Polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, huzurda bulunan zanlı Can Embiya Çalatlı'nın Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 2 gram tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten polis ancak ancak emare olarak alınan maddenin tahlil sonuçlarının henüz gelmemesi üzerine soruşturmanın tamamlanmadığını belirtti. Polis soruşturma maksatlı zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurundaki şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.