Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Ülkemize Ercan Havaalanı’ndan tasarrufundaki uyuşturucu madde ile Türkiye’den gelen zanlı Orhan Kantar Narkotik detektör köpeği Liz tarafından tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı dün teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlı Orhan Kantar’ın 19 Ağustos tarihinde saat 11.10 raddelerinde ülkemize Türkiye’den turist statüsünde gelip giriş yapmak isterken devriye gezene narkotik detektör köpeği Liz’in üzerine tepki vermesine müteakip, yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını ve gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek ülkemizde turist statüsünde olduğunu söyledi.

Polis zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının statüsünü de dikkate alarak 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.