Tabanca ve Biber Gazı Bulundu
Polis, Ziraat Bankası’na ait 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlini çalmaya çalıştıkları gerekçesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı ve dün mahkeme huzuruna çıkardı


Lefkoşa’da geçtiğimiz gün Ziraat Bankası aracına düzenlenen soygun girişimi ile ilgisi olduğu gerekçesiyle polis tarafından yakalanan üç kişi dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Polis, yaptığı geniş çaplı soruşturma sonrasında, meseleyle bağlantılı oldukları iddiasıyla Murat Bulut, Ayhan Yıldız ve Hüseyin Karlıtepe’yi gözaltına aldı. Polis, soyguna teşebbüs sırasında banka çalışanlarını etkisiz hale getirmek için kullanılan bir adet 9 milimetre tabanca ve bir adet biber gazını bularak emare aldı.

Önce kaçtıkları araç tespit edildi
Merkez Bankası önünden önceki gün gerçekleşen soygun teşebbüsünün hemen ardından harekete geçen Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, başlattıkları soruşturma kapsamında, görgü tanıklarından ve incelediği güvenlik kameralarından, soygun girişiminde bulunan kişilerin kaçtığı arabayı tespit etti.
Polis, arabanın Girne’de faaliyet gösteren bir kiralık araç şirketine ait olduğunun tespit edilmesi üzerine, kısa sürede aracın kiralayan Ayhan Yıldız adlı kişiye ulaştı.
Arabayı teslim etmeye geldiği sırada kıskıvrak yakalanan Yıldız, soruşturma maksatlı polis müdürlüğüne götürülürken, araç içerisinde yapılan polis aramasında ise ön koltuğun altında, olayda kullanıldığı tahmin edilen bir adet biber gazı bulunarak emare alındı.
Ayhan Yıldız’a yapılan polis sorgusunda, Yıldız’ın gün boyunca yanında Murat Bulut isimli kişinin olduğunu söylemesi üzerine Bulut, Gemikonağı’nda tespit edilerek sorgulanmak üzere polise götürüldü.
Yapılan sorgu sonrasında ise Murat Bulut, suçunu kabul ederek, konu soygunu, Ayhan Yıldız ve Hüseyin Karlıtepe’yle birlikte planladıklarını söyledi. Bunun üzerine, polis, kısa süre sonra Karlıtepe’yi de tespit ederek gözaltına aldı. Bulut, olay sırasında kullandığını söylediği 9 milimetrelik tabanca ve iki adet şarjörü de polise teslim etti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Murat Bulut, Ayhan Yıldız ve Hüseyin Karlıtepe isimli 3 zanlı dün polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi.
Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna görüşülen davada, iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Serhan Bundak, polis çavuşu Ercan Atasay’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ercan Atasay; Murat Bulut, Ayhan Yıldız ve Hüseyin Karlıtepe’nin, “silahlı soyguna teşebbüs”, “kanunsuz tabanca taşıma ve tasarruf” ve “darp” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.
Sirkat edilmek istenen paranın 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin İngiliz Sterlini olduğunu kaydeden Atasay, olay sırasında, çevrede birçok görgü tanığının olduğunu belirtti.
Zanlı 1 Murat Bulut’un bir gönüllü ifade verdiğini, bu ifadenin teyidinin yapılması gerektiğini söyleyen Atasay, bu aşamada zanlıların tahkikat amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Şahadetin ardından söz alan zanlı Bulut ve Yıldız’ın avukatı, zanlı Murat Bulut’tan alındığı belirtilen gönüllü ifadenin, şiddet ve baskı yoluyla tedarik edildiğini iddia etti ve iki müvekkilinin de doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Zanlı 3 Hüseyin Karlıtepe ise bu olayla bağlantısı olmadığını öne sürdü.
Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, bu meselenin, kamuyu yakından ilgilendirdiğine vurgu yaptı. Zanlıların ilk nazarda, meseleyle bağlantılı olmalarını gerektiren yeterli ve inanılır düzeyde şahadet olduğuna değinen Raşit, tahkikatın yeni başladığını ve soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için talep edilen 3 günlük süreye onay verdiğini açıkladı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi