Sulebi teminata bağlandı

Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli’de ev arkadaşını odasını karıştırdığı gerekçesi ile bıçakla yaralayan zanlı Obaida Sulebi teminata bağlanmak üzere bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı.

Mahan huzurda bulunan zanlı Obaida Sulebi'nin 28 Kasım tarihinde saat 18.45 raddelerinde Gönyeli’de birlikte kaldığı arkadaşı müşteki Yaseen Edwan'ı odasını karıştırdığı gerekçesi ile aralarında çıkan tartışma sonucunda, tasarrufunda bulundurduğu 20 cm sustalı bıçakla vücudunun muhtelif yerlerine 9 kez sokmak sureti ile yaraladığını söyledi.

Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, ülkemizde öğrenci statüsünde olduğunu ayrıca şikâyetçinin şikâyetini geri çektiğini de belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.


Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 3 bin TL nakit teminat yatırması ve muteber 1 kefilin 10 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.