Soygun Detayları Ortaya Çıktı


Banka soygunu ile ilgili gözaltına alınan zanlılar BilayÇetereisi ve Abzer Fırat mahkemeye çıkarıldı

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL tutarındaki paranın çalındığı silahlı soygun olayında gözaltına alınan ZanlıBilayÇetereisi ve Abzer Fırat tutuklama talebi ile dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede çalınan para ve soygunda kullanılan emarelerin bulunmadığı açıklandı.

BANKA PERSONELİNİ KORKUTTULAR
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran Polis müfettişi, 24 Temmuz’da meydana gelen “Silahlı soygun” olayına karıştıklarını ve tespit edilerek önceki gün polis tarafından Güneşköy’deki evlerinde tutuklandıklarını söyledi.Polis, zanlıların olay günü bankaya ait, Gültekin Serinkan yönetimindeki para nakil aracının önünü Mevlevi Kavşağı yakınlarında Ford Escort marka araç ile keserek, araçta bulunan Gültekin Serinkan ve Halil Ceylan’ı araçtan indirdiklerini, sonra havaya bir el ateş ederek, araçtan uzaklaşmalarını, daha sonra aracı ve içerisinde bulunan üç milyon TL’yi alarak kaçtıklarını belirtti. Polis, zanlıların bankaya ait araç ile kendi araçlarını, Bostancı’da Zakra mevkiindeki patika yola bırakıp kaçtıklarını ifade etti.

TELEFON KAYITLARINDAN ULAŞTILAR
Meydana gelen soygunun ardından bölgede geniş çaplı arama başlattıklarını ifade eden polis, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini, birçok ifade alındığını ve bölgesel telefon görüşmelerinin incelenmesinin ardından zanlılara ulaşıldığını söyledi.

KAYIP KANITLAR VAR
Çalınan 3 milyon TL’nin akıbeti ile ilgili bilgi vermeyen polis, paranın ve soygunda kullanılan silahın halen bulunamadığını söyledi. Zanlı BilayÇetereisi ve Abzer Fırat’ın tutuklanmasının ardından Çetereisi’nin iki gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, ilk ifadesini Değirmenlik Polis Karakolu’nda verdiğini, ikinci ifadesini ise aynı gece Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde kendisinin aldığını aktardı.

ÇETEREİSİ SUÇUNU KABUL ETTİ
Polis, zanlı Çetereisi’nin verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve suçla bağlantısının olduğunu söylediğini açıkladı. Polis soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve sorgulanması gereken şahıslar olduğunu belirterek zanlıların 8 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.Zanlıların avukatlarının itirazı üzerine mahkeme zanlıların dört gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmalarınakarar verdi.

ÜÇÜ TUTUKLANDI, BİRİ ARANIYOR
Öte yandan zanlılardan aranan ve Türkiye’de olduğu tespit edilen Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi, Ankara’ya gittiği gün, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tutuklandı. Çetereisi’nin, resmi makamlarca KKTC’ye iadesi için girişimlerde bulunuluyor. Türkiye’de olduğu bilinen Rıfat Fırat ise halen bulunamadı.  

Kaynak: Star Kıbrıs