Büyük soygunda önemli gelişmeler
Polis, Güzelyurt’a transfer edilen Koop Bank’a ait, 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili iki kişiyi gözaltına aldı; Türkiye’ye kaçan iki zanlıdan birisi de Türkiye polisi tarafından yakalandı



GÜRLER: OLAYI AYDINLATTIK... Polisin soygun olayıyla ilgili dün Güzelyurt bölgesinde yaptığı operasyonda iki kişi gözaltına alındı. Yakalanan iki zanlıdan birisi itirafta bulundu. İtirafçı zanlının verdiği bilgi doğrultusunda, Türkiye’de olan iki kişiden, polis subayı olan birisi Türkiye polisi tarafından gözaltına alındı. Polis birçok emareye ulaştı ancak, henüz çalınan parayı bulamadı. Basına konuşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, “Meseleyi aydınlattık, henüz emarelere ulaşılamadık” dedi.

Güzelyurt’ta geçtiğimiz hafta gerçekleşen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayıyla ilgili çok önemli gelişmeler kaydedildi. Polis dün soyunla ilgili olduklarını tespit ettiği B.Ç. ile A.F. isimli iki kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan iki zanlıdan B.Ç. olayla ilgili itirafta bulundu. İtirafçı zanlının verdiği bilgi doğrultusunda, Türkiye’de olan iki kişiden, polis subayı olan birisi Türkiye polisi tarafından gözaltına alındı. M.Ç. isimli şahsın dün gece Türkiye’de savcılık tarafından sorgulandığı öğrenildi. Basına konuşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, “Meseleyi aydınlattık, henüz emarelere ulaşılamadık” dedi.

Her şeyi anlattı
Polise, ifade veren zanlı B.Ç., soygun olayını yakın zamanda yurt dışına çıkış yapan kardeşi polis subayı M.Ç. ile birlikte işlediğini itiraf etti.
Polisin ismini tespit ettiği M.Ç’nin ise, önceki gün sabah saatlerinde annesinin sağlık sorunları nedeniyle Ercan Devlet Havalimanı’ndan saat 07.00 sıralarında çıkış yaptığı tespit edildi.
B.Ç.’ye ait Güneşköy’deki bir mandırada, zanlıların soygunu gerçekleştirdikleri DC 991 plakalı aracın camlarına çekilen filmler de bulunarak emare olarak alındı.
Zanlıların bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı öğrenildi.

Güneşköy’de hareketli saatler yaşandı
Tecrübeli tahkikatçılardan oluşan soruşturma ekibi, alınan gönüllü ifadenin ardından dün zanlı BÇ.’nin Güneşköy’de bulunan ekili bahçesinde ve ağıllarında saatler süren arama yaptı.
Zanlı B.Ç. de polis ekipleri ile birlikte ova, bahçe ve ağıllar bölgesinde gezerek para ve silahları aradı.
Arama çalışmalarına Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Manicioğlu, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli
Şube Müdürü Salih Ceyhan, Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Barış Sel, Polis Müdürü Bekir Abatay, Cürümleri Önleme Şubesi Müdürü Başmüfettiş Aslan Coşkun, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Ali Adalıer, Adli Polis Müdürlüğü’nde görevli Başmüfettiş Aziz Nizamoğlu ve ekipleri de katıldı.

Polis Özel Harekât timi 3 milyonu aradı
Polis Özel Harekât timi, dün zanlıların 3 milyon TL’yi sakladıklarını itiraf ettiği Bostancı ve Güneşköy ovalarında gün boyunca kalabalık bir polis ekibi ile birlikte geniş bir arazide dedektörlerle aramalar gerçekleştirdi. Polis, B.Ç.’nin ifadeleri doğrultusunda bazı kazılar da yaptı.
Polis Özel Harekât ekibinin, tahkikat ekibiyle birlikte 7 gündür Güneşköy’deki ovalarda pusuda beklediği ve araştırmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Güvenlik Kuvvetlerine Komutanlığı’na bağlı Polis Özel Harekât Şube Müdürü Eybil Efendi, tim ile birlikte arama çalışmalarına katıldı.

İki katlı bir bahçe evine baskın yapıldı
Güneşköy’de bahçelerin içinde bulunan iki katlı bir bahçe evinin kapılarını kıran polis ekipleri, ev içinde arama yaptı.
Bahçe evinde arama yapan polis, herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Gürler, bölgeye gitti
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, dün akşamüzeri Güzelyurt’a giderek soruşturma ekibinden detaylı bilgi aldı.
Pervin Gürler, tahkikat ekibi ile bir araya gelerek, gece boyunca toplantılar gerçekleştirdi. Pervin Gürler, Güzelyurt’ta dün görev yapan basın mensuplarına da kısa bir demeç verdi. Gürler, “Meseleyi aydınlattık, emarelere henüz ulaşamadık. Siz basın mensuplarına da ilginizden dolayı teşekkür ederim” dedi. 

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi