Sınırlar Delik Deşik

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Lokmacı bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçen ve daha sonra yine ayni yolla yeniden KKTC’ye giriş yapmak isterken yakalanan zanlı Priyankara Galappatthi Thilakahetti bugün Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kemal Yeşil olayla ilgili bulguları aktardı. Yeşil huzurda bulunan zanlı Priyankara Galappatthi Thilakahetti’nin 8 Ekim tarihinde Lokmacı bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve daha sonra 6 gün sonra 14 Ekim tarihinde saat 00.30 sıralarında Birinci Derece Askeri Yasak bölge olan Lokmacı bölgesindeki Piyade taburuna bağlı burç nöbet yerinden yetkili makamdan izin almaksızın gizlice KKTC ye giriş yaptığı bir sırada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında zanlının gönüllü ifade verdiğini henüz ismi tespit edilemeyen bir şahsa bir miktar para verdiğini ve kendisini Avrupa götüreceğini itiraf ettiğini aktardı. Polis memuru Yeşil mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın titizlikle devam ettiğini belirterek meseleye bağlantılı olması muhtemel bir kişinin de arandığını belirterek zanlının ilk etapda 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verd