Silahlı Törer Örgütü Üyesi Mahkemeye Çıkarıldı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Türkiye-Adıyaman’da silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile hakkında yakalama kararı çıkarılan İlhami Erdem’in 2010 yılından beridir KKTC’de üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından KKTC yetkili makamlarına gönderilen yazıda zanlının tutuklanarak iadesi talep edildi. Talep üzerine gözaltına alınan zanlı iade işlemleri tamamlanıncaya kadar cezaevine kalması talebi ile bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada talebi aktaran polis, Adıyaman Başsavcılığı tarafından zanlı hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yakalama kararı olduğunu, Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazıda zanlının tutuklanarak Türkiye’ye iadesinin istendiğini kaydetti. Polis, Türkiye ile KKTC arasında suçluların iadesine yönelik anlaşma gereğince iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlının 20 gün süre ile cezaevinde beklemesini talep etti.

Talep üzerine itirazda bulunan zanlı Avukatı Barış Mamalı, Anayasa’ya göre bir şahıs hakkında 20 gün tutuklama talep edilemeyeceğini, azami sürenin 8’er gün olduğunu, ayrıca Türkiye’den geldiği öne sürülen resmi bir evrak olmadığını savundu.

Aktarılan olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, duruşmayı bugüne erteleyerek polisin yeniden aynı taleple mahkemeye gelmesine emir verdi.