Silahlı Kavga Zanlıları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli’de iki gurup arasında 19 Mayıs tarihinde çıkan kavgada tutuklanan 7 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Farklı tarihlerde soruşturma amaçlı tutuklanan Cihangir Tortuk, Mehmet Tortuk, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gören ve Ali Ömer Yayla teminat talebiyle bugün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.



Polis, 19 Mayıs tarihinde Gönyeli Atatürk Caddesi’nde bulunan ilkokulun ön kısmında Eren Gören, Ali Ömer Yayla, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler bir taraf, Cihangir ve Mehmet Tortuk’un bir taraf olup kavga ettiklerini söyledi. Polis, tüm zanlıların kanunsuz bıçak taşıma, darp, rahatsızlık ve patlayıcı madde tasarrufu ve kullanma” suçlarından gözaltına alındığını söyledi. Polis, olayda silah kullanıldığını, havaya ateş açıldığını ancak ateş eden şahsın tespit edilemediğini belirtti. Olay yerinde yapılan incelemede 9 mm çapında kovan bulunduğunu ancak silahın bulunamadığını kaydeden polis, boş kovan üzerindeki incelemenin sürdüğünü söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların teminata bağlanmaları halinde etki edemeyeceklerini belirtti. Polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep ederken zanlı Yayla’nın Lefkoşa ve Girne’de yaralama ve vahim zarar suçlarından teminat altında serbest bırakıldığını vurguladı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile, zanlılar Eren Gören, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Cihangir Tortuk ve Mehmet Tortuk için birer kefilin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, zanlı Ali Ömer Yayla’nın 5 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Mahkeme, ayrıca davaları görülünceye kadar tüm zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına da karar verdi.