Sekreterini Taciz İddiası

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de dün meydana gelen cinsel saldırı olayı ile ilgili tutuklanan ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı olan zanlı Emir Taşçıoğlu bugün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Olayı soruşturan polis, zanlı hakkındaki iddiaları aktararak teminata bağlanmasını talep etti.

Polis Memuru Yalgı Döşenci, cinsel saldırı olayının dün saat 09.50 sıralarında Girne’de faaliyet gösteren mühendislik bürosunda meydana geldiğini söyledi. Polis, işyerinin işletmecisi olan zanlı Taşçıoğlu’nun sekreteri M.B’yi (K-29) belinden tutup çektikten sonra dudaklarından öpmeye çalışarak taciz ettiğini kaydetti. Şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı, müvekkilinin iki çocuk babası olduğunu, çocukların Güney Kıbrıs’ta eğitim aldığını ve onları götürüp getirmekle zanlının mükellef olduğunu ifade ederek, yurt dışına çıkışının yasaklanmamasını talep etti. Savunma, mahkemenin bu yönde karar vermesi halinde teminat değişikliği için başvuru yapacaklarını belirtti.

Aktarılan olgular ve savunmanın beyanlarını dinleyen mahkeme, zanlının 3 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.