Şehir Eşkıyaları 8 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa infiale neden olan ve aralarında Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Orhan Kürşad’ın da olduğu üç kişiyi darp ederek vahim zarara uğratan zanlılar Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek bugün ek tutukluluk süresi talebi ile Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Kenan Harun Özdemir olayla ilgili bulguları aktardı. Özdemir huzurda bulunan zanlılar Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek’in henüz tespit edilemeyen başka şahıslar ile birlikte Lefkoşa’da Arasta bölgesinde içki içtikleri esnada yanlarından geçen Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad’a kendilerine yan bakıp laf söyledikleri iddiası ile saldırarak darp ettiklerini söyledi. Polis zanlılardan birinin elinde bulundurduğu votka şişesi ile Orhan Kürşad’ın yüzüne vurduğunu ve yüzünde kesikler oluşup ağır bedensel zarara uğramasına sebep olduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında incelenen kamera görüntülerinde ilk etap huzurda bulunan zanlıların tespit edilerek tutuklandığını ancak görüntülerde tespit edilen başka şahısların daha olduğu ve halen aranmakta olduklarını belirtti. Polis meselenin çok ciddi bir mesele olduğunu ve toplumda büyük infiale neden olduğunu ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı tutuklu kalmasının gerekli olduğunu ancak 8 günlük sürenin çok olduğunu belirterek 3 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.