Satıcı tutuklu yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da eroin türü uyuşturucu madde ile yakalanan Tolga Yalyalı ve daha sonra yürütülen ileri soruşturmada kendisine eroini satan Nevzat Ünal’ın da yakalanması ile genişletilen soruşturmada tutuklu bulunan zanlılar dün teminata bağlandı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlılar Tolga Yalyalı ve Nevzat Ünal’ın uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf suçlarından methaldar olduğunu ve aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Polis zanlı Tolga Yalyalı’nın sabıkası bulunmadığını, Nevzat Ünal’ın ise 2007 yılında uyuşturucu madde suçundan 4 yıl hapis yattığını ayrıca son dönemde ise yine uyuşturucu suçundan 2 tane daha askıda davası bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.


Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlılara verilecek teminatlar arasında farklılık olacağını belirterek zanlı Tolga Yalyalı’nın yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıdemli Yargıç Reynar zanlı Nevzat Ünal’ın ise askıda 2 teminatı bulunduğunu 3 sefer teminata çıkarılmasını göz önünde bulundurarak zanlının tutuklu yargılanmasının uygun olacağını ve davası görüşülünceye değin 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak ceza evinde beklemesine emir verdi.