Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa – Güzelyurt anayolu üzerinde Vedat Benzinci yanında aşırı alkol tesiri altında bulunan şahıslara çevredekilerin 112 servisini arayarak olay yerine gelmelerini sağlamaları üzerine ambulans görevlilerine saldıran zanlılar Ahmed Mohammed ve Saleh Ali Alassadi olay yerine gelen polislere de saldırdı. Zanlı Ahmet Mohammed polislere karşı koyduğu sırada tekme atarak polis memuru Süleyman Özkalaycı’nın sol el bileğini kırdı. Tutuklanan zanlılar bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru İbrahim Toz olayla ilgili bulguları aktardı. Toz huzurda bulunan zanlılar Ahmed Mohammed ve Saleh Ali Alassadi’nin vahim zarar, polisi darp, görevinden men, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır hareket suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis 18 Şubat tarihinde saat 02.15 raddelerinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Vedat Benzinci yanında aşırı alkol tesiri altında bulunan zanlılar Mohammed ve Alassadi’nin makul mazereti olmaksızın bağırıp çağırarak rahatsızlık yapıp ellerini kollarını aşağı yukarı sallamak sureti ile uygunsuz tavır ve harekette bulunduklarını söyledi. Polis olay yerinde bulunan çevre sakinlerinin 112 Servisini arayarak zanlılara yardım talebinde bulunduğunu ve olay yerine gelen 112 ekibine zanlıların karşı koyması üzerine olay yerine polis ekibinin intikal ettiğini belirtti. Polis olay yerine gelen polis ekiplerinin zanlıları tutuklamaya çalıştığı sırada zanlıların karşı koyduğunu ve zanlı Ahmed Mohammed’in polis memuru Süleyman Özkalaycı’ya tekme atarak sol el bileğinin kırılmasına neden oldu. Polis memuru İbrahim Toz olayın üzerine bölgeye takviye olarak gelen polisler tarafından zanlıların makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi.

Polis zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiklerini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların öğrenci oluşlarını da dikkate alarak yurtdışına çıkışlarının yasaklanması haftada 2 gün ispati vücut etmesi, 50 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamaları ve zanlı Ahmed Mohammed’in 5 bin TL, zanlı Saleh Ali Alassadi’nin ise 2 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.