Salter Kardeşler 2 Gün Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile Ercan’dan giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edilen kardeş zanlılar Jack ve Luis Salter tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz, huzurda bulunan zanlılar Jack ve Luis Salter’in 31 Ağustos tarihinde ülkemize Ercandan giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiklerini ve üzerleri ile bavullarında yapılan aramada 2 adet uyuşturucu madde öğütmede kullanılan içerisinde kalıntı olan cihaz bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca zanlı Jack Salter’in bavulunda yaklaşık 4 gram, zanlı Luis Salter’in bavulunda ise yaklaşık yarım gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis memuru Ramiz olayla ilgili olarak zanlıların gönüllü ifade verdiklerini teyit ve tekzibinin henüz yapılmadığını, ayrıca emarelerin tahlile gönderildiğini ve neticesinin beklendiğini belirterek zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.