Sahte pasaport zanlısı cezaevinde bekleyecek

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Girne Turizm limanından kendine ait TC kimlik kartı ile girdikten sonra Ercan’dan Almanya’ya gitmek umudu ile sahte Bulgaristan pasaportu kullanmaya çalışırken yakalanan zanlı Deniz Özkan teminata bağlanmak üzere dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Nurettin Enginer olayla ilgili bulguları aktardı. Enginer huzurda bulunan zanlı Deniz Özkan’ın 31 Temmuz tarihinde Girne turizm limanından ülkemize kendisine ait TC kimlik kartı ile girdikten sonra 1 Ağustos tarihinde Ercan’dan Türkiye de 1000 Euro karşılığında temin ettiği sahte Bulgaristan pasaportu ile çıkış yapmak isterken tespit edilerek yakalandığını söyledi. Zanlının “sahte resmi evrak düzenleme, sahtekârlıkla kayıt teminine teşebbüs ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından methaldar olduğunu söyleyen Polis memuru , zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.