Vize borcu vardiye sahte kimlikle geldi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Türkiye’de hazırlamış olduğu başkasının adına olan sahte kimlik kartı ile giriş yaptıktan sonra tespit edilerek yakalanan zanlı Naci Görgülü tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Meriç Polis Karakolunda görevli polis memuru Erkan Tekin olayla ilgili bulguları aktardı. Tekin huzurda bulunan zanlı Naci Görgülü’nün ülkemizde daha önce yaşadığı dönemden biriken 39 450 TL vize borcu bulunduğunu, konu borcu ödeyemeyecek olmasından dolayı Türkiye’de üzerinde kendi resmi bulunan ve başkasının adına düzenlenmiş sahte kimlik kartı temin ederek 30 Nisan tarihinde ülkemize giriş yaptığını söyledi. Polis zanlının 29 Mayıs tarihinde Mağusa bölgesinde tespit edildiğini ve tutuklandığını belirtti. Zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten polis memuru Erkan Tekin soruşturma maksatlı zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı vize borcundan dolayı ülkeden çıkış yaptıktan sonra geri dönemediğini Türkiye’de iş aradığını ancak bulamadığı için bu yola başvurup yeniden iş bulmak için KKTC’ye geldiğini söyledi.

Yargıç Meltem Dündar soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi