SAHTE İMZAYLA ARABA SATAN DOLANDIRICI 6 AY SONRA YAKALANDI

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber


Lefkoşa’da 2013 yılında sahte evrakla araç satmaktan aranan zanlı Redep Çançi önceki gün tespit edilerek tutuklandı. Zanlı dün 2 günlük tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Emin Doğan olayla ilgili bilgileri aktardı. Doğan huzurda bulunan zanlı Redep Çançi’nin Mustafa Özçıplak’a ait aracı Servet Yiğitbaş’a satmak için araç devir formasını Özçıplak adına doldurup imzaladığı yönünde 6 ay önce şikayet yapıldığını ve zanlının araç karşılığında 3 bin 500 TL temin ettiğinin alınan bilgiler arasında olduğunu söyledi. Polis zanlı alehine yürütülen soruşturmanın devam ettiğini zanlının imza ve yazı örneklerinin alınacağını ve söz konusu sahtelendiği iddia edilen evrakla karşılaştırılacağını belirterek zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.