Polise Çelişkili İfade Verdi
Girne’de döviz bürosunda meydana gelen soygun olayıyla ilgili 3 günden beridir poliste olan zanlının tutukluluk süresi uzatıldı


Girne’de 24 Eylül 2014 tarihinde “Monexchange” isimli döviz bürosunda meydana gelen soygun olayını gerçekleştiren saldırganla bağlantısı olduğu iddiasıyla 3 günden beridir poliste tutuklu olan zanlı B.B., dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, biber kullanılan soygun olayı ile bağlantısı olabileceğinden şüphelenilen 50 yaşındaki B.B. isimli zanlı hakkında polis soruşturması yapılabilmesi için 4 gün daha tutukluluk emri verdi.
Polis, soygun olayını zanlı B.B.’nin ilk eşinden olan oğlu ile oğlunun arkadaşının gerçekleştirdiğinden şüpheleniyor. Soygun olayını gerçekleştirdikten sonra şüphelilerin Güney Kıbrıs üzerinden yurt dışına çıkış yaptığını anlatan polis, oğlu ile arkadaşının ülkeden ayrılmasına yardımcı olan ancak bazı konularda polise çelişkili ifadeler veren zanlı B.B.’nin ise soygun olayı ile bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

Şüpheliler evde biber hazırladı
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü ek tutukluluk duruşmasında polis çavuşu Namık Kemal Baz, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.
Namık Kemal Baz, Girne’ye bağlı Karakum’da meydana gelen “Soygun” ve “Ciddi darp” olayıyla ilgili olarak başlatılan polis soruşturmasının sürdüğünü söyledi. Baz, çalınan paraların bulunduğunu ancak soygun olayına karıştığından şüphelenilen iki kişinin Güney Kıbrıs üzerinden önce Ukrayna’ya ardından da Belçika’ya gittiğini belirtti.
Baz, zanlının evinde kalan aranılan şahısların, olay günü saldırıda kullanılan biberleri evde hazırladığına dair görgü tanığı olduğunu belirterek, evde bulunan biberlerle olay yerinde kullanılan biberlerin karşılaştırılacağını ifade etti.

Çelişkili ifade veriyor
Polis çavuşu Baz, söz konusu zanlıları evinde ağırlayan ve olay günü Güney Kıbrıs üzerinden yurt dışına çıkış yapmalarına yardımcı olan B.B isimli zanlının polise çelişkili ifadeler verdiğini dile getirdi.
Namık Kemal Baz, zanlı B.B.’nin polise verdiği beyanında,‘havaalanına gidecek şüphelileri evden aldığını’ söylediğini ancak kameralardan elde edilen görüntülere göre ise şüphelilerin ‘Beycan Mağazaları’nın bulunduğu bölgeden arabaya alındığının tespit edildiğini’ kaydetti.
Baz, zanlının ayrıca şüphelilerin yurt dışına gitmesi hakkında da polise zaman konusunda çelişkili ifadeler verdiğinin tespit edildiğini aktardı.

Zanlıya poşet verdiler
Baz, soygunu gerçekleştirdiğinden şüphelenilen kişinin, zanlının arabasına binmeden önce zanlıya bir poşet verdiğini belirterek, poşetin içine göz atan zanlının poşeti yanına aldığının tespit edildiğini anlattı.
Zanlının yurt dışına giden şüphelilere para verdiğini anlatan Baz, makinist olan zanlının kaldığı evin damında yedek parça satan firmanın poşeti içerisinde çalınan paraların bulunması nedeniyle de zanlının soygun olayı ile bağlantısı olabileceğinden şüphelendiklerini kaydetti.
Zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere etki edebileceğine dikkat çeken Baz, soruşturmanın selameti için zanlının 4 gün süreyle daha tutuklu kalmasını istedi.

Zanlı, doktor kontrolünden geçirilecek
Zanlı avukatı Tansel Özustaoğlu, tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak tansiyon hastası olan zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini istedi.
İddia ve savunma makamlarını dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, soruşturmanın henüz tamamlanamadığına dikkat çekti. Kıdemli Yargıç Ulutekin, kişi özgürlüğü ile amme menfaati arasında denge kurulmasına gerektiğine bulgu yaparak, talep edilen tutukluluk süresine ve zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Olay nasıl olmuştu?
“Monexchange” isimli döviz bürosunda24 Eylül 2014 tarihinde saat 08:05’te işyeri işletmecisi Mehmet Hastan, iş yerinin kapısını açmaya çalıştığı sırada arkasından bir erkek şahıs yaklaşmış ve Hastan’ın yüzüne doğranmış biber atıp kendisini darp etmişti. Saldırgan, daha sonra Hastan’ın elindeki içerisinde para bulunan poşeti alıp, olay yerinden kaçmıştı.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi’ne bağlı ekiplerin yaptığı geniş çapta aramalar neticesinde ise çalındığına inanılan paralar 26 Eylül 2014 tarihinde (168.850 TL, 18,500 Euro, 5,593 ABD Doları ve 6,135 Stg) olay yerinin yaklaşık 100 metre arkasında bulunan bir apartmanının merdiven boşluğunu örten damında poşet içerisinde gizlenmiş bir şekilde bulunmuştu.
Olay meydana geldikten sonra B.B. isimli zanlının iki yakınının Güney Kıbrıs üzerinden yurtdışına gitmesi, zanlının paraların bulunduğu apartmanda kalması, makinist olması ve çalındığında kırtasiye poşeti içinde olan paraların ele geçrildiğinde ise yedek parça satan bir işletmenin naylon poşetinde bulunması zanlıyı bir numaralı şüpheli yapmıştı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi