Polis Koop Bank’ın Parasını Arıyor
Güzelyurt ve Girne polis müdürlüklerine bağlı ekipler, 24 Temmuz’daki Kooperatif Merkez Bankası’na ait banka arabası soygununda çalınan 3 milyon TL’nin bulunamayan 2 milyon 229 bin 500 TL’lik kısmı için dün akşam Aydınköy’de operasyon düzenledi.

Alınan ihbarlar üzerine düzenlendiği öğrenilen operasyonda paranın bulunup-bulunmadığı konusunda bilgi verilmedi.
Soyguna karıştığı şüphesiyle aranan ancak yurt dışına kaçtığı belirlenen iki zanlıdan biri olan Rifat Fırat’ın kamyon şoförlüğü yapan kardeşi Mahmut Fırat, 5 Ağustos’ta yurt dışına çıkış yaparken gözaltına alındıktan sonra paranın bir kısmı bulunmuştu.
Fırat’ın soyguna katıldığına dair itirafları doğrultusunda, Yayla ve Akdeniz köyleri arasındaki bir arazide Ramazan Alliş’in sakladığı 75 bin TL, Güneşköy’deki bir narenciye bahçesindeki su motoru kulübesinde Fırat’ın gösterimiyle 700 bin 500 TL bulunarak emare alınmıştı.
Bu arada, tutukluluk süreleri dolan soygun olayı zanlılarından Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in bugün yeninden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması da bekleniyor.
Soygun zanlılarından olan ve İngiltere’ye kaçtığı saptanan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi’nin ülkeye iadesi konusunda yapılan girişimlerin ne aşamada olduğu konusunda ise yeni bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi