Polis Mavideniz’i Hala Bulamadı
Kalkanlı’daki Bling isimli gece kulübünde iki kişiyi silahla yaralayıp kayıplara karışan İsmail Mavideniz, hâlâ yakalanamadı



Emine UYSAL
Kalkanlı’da faaliyet gösteren Bling isimli gece kulübüne girmesine izin verilmediği gerekçesiyle silahını çekip, iki kişiyi yaralayan ve sırra kadem basan 33 yaşındaki İsmail Mavideniz, ne polise taahhüt ettiği gibi teslim oldu ne de yakalanabildi.
Kurşunlama olayından kaçan, ardından da polisle irtibata geçerek, “Pazartesi günü teslim olacağım” diyen Mavideniz, bu sözü tutmadı.
İsmail Mavideniz, geçtiğimiz hafta saat 21.30 sıralarında gittiği gece kulübüne girmesine izin verilmeyince havaya iki el ateş ettikten sonra, tabancayı orada bulunan güvenlik görevlisi Ahmet Karabulut ( E-30) ve Mahsum Yıldırım’ın (E-20) üzerine çevirip altı el ateş etmişti.
Karabulut’un sol bacağından vurulup yaralandığı olayda, sıçrayan mermiler Eray Tolga Keçeli’nin (E-21), sol kol dış kısmı ile koltuk altına ve sol ayak dizinin dış kısmına isabet edip hafif şekilde yaralanmasına sebep olmuştu. Mermiler, Mahsum Yıldırım’ın giydiği pantolonu da sağ ayak diz üstünden delip geçmişti.
Olayda yaralanan Karabulut, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisine müteakip ortopedi servisinde müşahede altına alınırken, Keçeli ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
“Adam öldürmeye teşebbüs”, “Yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, kullanma”, “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla aranan şahıs ilan edilen İsmail Mavideniz yakalanamadı.
İsmail Mavideniz’in suç ortağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alınan Erdal Küpeli’nin ise bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi