Polis Çakıyı Arıyor
Girne’de bir kişinin darp edilmesiyle ilgili kamera görüntülerinde, görgü tanıkları ve çakı tespit edildi



Girne’de 21 Ekim 2014 tarihinde London Cafe önünde çıkan kavgada, bir kişinin köprücük kemiğinin kırılmasına neden oldukları iddiasıyla 2 günden beridir poliste tutuklu olan Ali Onur Çelik ve Hasan Özaydın isimli zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlılar hakkında 3 gün daha tutukluluk emri verdi.
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen ek tutukluluk duruşmasında polis memuru Ömer Yavuz iddia makamının tanığı olarak dinlendi.
Ömer Yavuz, zanlıların “Vahim zarar”, “Ciddi darp” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis memuru Yavuz, meseleyle ilgili bölgede bulunan kamera görüntülerinin izlendiğini belirterek, zanlı Ali Onur Çelik’in tasarrufunda bir çakı bulunduğunu ifade etti.
Yavuz, kamera görüntülerinden tespit edilen görgü şahitlerinin henüz ifade vermediğini anlatarak, zanlı Hasan Özaydın’ın ise gönüllü ifade verdiğini aktardı. Yavuz, kamera görüntülerinden tespit edilen çakının henüz bulunamadığını anlatarak, meseleyle ilgili olarak alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti ve zanlılar hakkında 3 gün daha tutukluluk emri verilmesini istedi.
Tutukluluk talebine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, adaletin tecellisi ve soruşturmanın selameti için talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi