Soruşturma narkotiğe devredildi
Aile içi tartışmayı çözmek için Özkan Deveci'nin evine giden Adli Şube polisleri, salondaki masanın üzerinde uyuşturucu buldu
Gazimağusa’daki Sosyal Konutlar bölgesinde bir apartman dairesinde çıkan aile içi tartışma, evde uyuşturucu da bulunmasının üzerine farklı bir boyut kazandı.
İddialara göre, yapılan ihbar üzerine aile tartışmasının olduğu eve giden Adli Şube ekipleri, salondaki masanın üzerinde yarım gram “hint keneviri” türü uyuşturucu madde buldu. Adli Şube ekipleri durumu Narkotik Şube’ye aktardı. 
İkametgaha giden Narkotik Şube ekipleri, yarım gram uyuşturucu madde ile uyuşturucu kalıntısı içeren sigara izmaritine emare olarak el koydu. Olayla ilgili gözaltına alınan Özkan Deveci, dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, nöbetçi Yargıç Mine Gündüz’ün huzuruna çıkarıldı.
Polis olayı aktardı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 29 Ekim 2017 tarihinde, Sosyal konutlar bölgesinde bulunan zanlı Özkan Deveci’nin ikametgahına, aile tartışması nedeni ile giden Adli Şube ekiplerinin, oturma odasında bulunan masa üzerinde, beyaz kağıda sarılmış halde yarım gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu kalıntısı içeren sigara izmariti bulduğunu ve durumu Narkotik Şube’ye aktardığını söyledi.
20 sterlin ödemiş
Selvili, Narkotik Şube ekiplerinin ikametgaha giderek uyuşturucu madde ile sigara izmaritine emare olarak el koyduğunu ve zanlı Özkan Deveci’yi gözaltına aldığını aktardı.
Selvili, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve konu uyuşturucu maddeyi 20 sterlin karşılığında 1 gram olarak satın aldığını itiraf ettiğimi söyledi.
Süreye ihtiyacımız var
Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile konu maddelerin bulunduğu kağıdın incelemeye gönderileceğini belirten Selvili, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Gündüz, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.