KAYNAK:HAVADİS GAZETESİ
 
ARCAN KORUNUYOR İDDİASI: Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı Aykut Arcan piyasaya 1.5 milyon TL karşılıksız çek keserek kayıplara karıştı. “Genel Müdür Vekilinin damadı diye korunuyor” endişesine kapılan alacaklılar Başbakan Yorgancıoğlu’ndan yardım istedi

GKK TAKİPTE: Başbakan Yorgancıoğlu, konu ile ilgili Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ile görüştü. Borkurt,  Gürler’in “konu aydınlanana kadar” izne ayrılmasını talep Yorgancıoğlu’na “Konu bilgimizde süreci takip ediyoruz” dediği öğrenildi

VATANDAŞ DA GALERİLER DE MAĞDUR: Lefkoşa ve Mağusa’dan iki galeri ile çalışan Arcan, aracını satmak isteyen vatandaşlara 4 ya da 5 aylık ileri tarihli çek yazdı. Araçları galerilere vererek devrini de yaptıran Arcan, galerilerden aldığı parayı vatandaşa aktarmadı. Arcan, ortadan kaybolunca, galeri sahipleri de mağdur oldu

GÜRLER’DEN AÇIKLAMA: Polis Genel Müdür Vekili Gürler avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada damadı Aykut Arcan’ın ticari faaliyeti esnasında yapmış olduğu bu işlemlerle kendisinin veya kısının ilgisi olmadığını duyurdu. Açıklamada Gürler ve kısının “bu şekilde piyasaya çek kestiğini sonradan öğrendikleri” vurgulandı


KAYINVALİDEM DEVREDE:” Aykut Arcan’ın, kendisini arayan alacaklılara, “Kayınvalidem devrede” mesajı verdiği öğrenildi. Kendisini arayan bir kişiye mesajla geri dönüş yapan Arcan, bir bankadan borçlanamadığını, kayınvalidesinin devreye girerek, kendisine yerli bir bankadan kredi alacağını yazdı.


Mağusa’da tekstil işi ile uğraşan Aykut Arcan’ın piyasaya 1.5 milyon TL karşılıksız çek keserek ortalıktan kaybolması “dolandırıldık” diyen vatandaşları harekete geçirdi.
Dün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na giderek, “Dolandırıldık” şikayetinde bulunan vatandaşların ısrarı üzerine konu kamuoyu ile paylaşılmış oldu.
Aykut Arcan isimli şahsın, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı olması, “korunuyor” tepkisine neden oldu.
Avukatı aracılığı ile dün akşam saatlerinde konuyu kamuoyu ile paylaşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, “Olayın ben, eşim ve kızım ile alakası yok” mesajı verdi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dün konu ile ilgili Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ile görüştü. Yorgancıoğlu’nun gelişmelerden rahatsız olduğu Gürler’in “konu aydınlanana kadar izne ayrılmasını talep ettiği” öğrenildi.

Gürler’in ismini kullanıyor
Alacaklılar tarafından aranan Aykut Arcan’a çok az sayıda kişi ulaşabildi. Aykut Arcan’ın, kendisini arayan alacaklılara, “Kayınvalidem devrede” mesajı verdiği öğrenildi.
Kendisini arayan bir kişiye mesajla geri dönüş yapan Arcan, söz konusu bir bankadan borçlanamadığını, kayınvalidesinin devreye girerek, kendisine yerli bir bankadan kredi alacağını yazdı.

Nasıl oldu?
Lefkoşa ve Mağusa’dan iki galeri ile çalışan Arcan, aracını satmak isteyen vatandaşlara 4 ya da 5 aylık ileri tarihli çek yazdı.
Araçları galerilere vererek devrini de yaptıran Arcan, galerilerden aldığı parayı vatandaşa aktarmadı. Ardı ardına çok sayıda vatandaşın aracını alan Arcan, ortadan kaybolunca, galeri sahipleri de mağdur oldu.

Çekler Başbakan’da
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret eden yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde Aykut Arcan’a ait çekleri başbakan’a iletti.
“Polis Genel Müdürü Vekili Sayın Pervin Gürler’in ismi de kullanılarak bize paramız ödenmiyor. Polis Genel Müdürlüğü size bağlı, çaresine bakın” denilen Yorgancıoğlu’nun dün öğlen saatlerinde GKK Tümgeneral İlyas Bozkurt İle bir araya geldiği ortaya çıktı.

GKK “güvence” verdi
Havadis’in güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Gürler, konu ile ilgili geçtiğimiz hafta sonu Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt’u bilgilendirdi.
Gürler’in, “Olayın biz ya da kızımla alakası yok. Kızımın ismi geçen tüm çeklerle ilgili mağduriyeti aile olarak biz karşılayacağız” dediği öğrenildi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşen Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt’un da, “Konu komutanlık olarak bilgimizde. Sayın Pervin Gürler tarafından bilgilendirildik. Süreci takip ediyoruz” dediği öğrenildi. 

Gürler zor durumda kaldı
Damadının piyasaya ciddi miktarda borç takması ve ismini kullanması nedeniyle, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in zor durumda kaldığı öğrenildi.
Çok sayıda vatandaş yanında, polis teşkilatı içerisinde Aykut Arcan’a para kaptıran isimlerin Gürler’i aradığı ortaysa çıktı.
Bir grup vatandaşın da Polis Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmak istediği ancak Gürler’in, “Aile olarak üzerimize düşeni yapacağız” açıklamasının ardından geri adım attığı belirtiliyor.

Gürler açıklama yaptı

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, dün akşam saatlerinde kendi ve kızının avukatı avukatının aracılığıyla kamuoyuna kısa bir açıklamada bulundu. Av. Hasan Esendağlı aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müvekkillerim Polis Genel Müdür Vekili Sayın Pervin Gürler ve kızı Revin Gürler Arcan’ı temsilen aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine sunarım:

Sayın Pervin Gürler’in damadı; kızı Revin Gürler’in ise eşi olan Aykut Arcan, ticari faaliyetleri esnasında şahsına ait ve eşi ile müşterek olduğu birer hesaptan kendi imzası ile bir takım çekler keşide ederek işbu çekleri muhtelif kişilere vermiştir. Adı geçen Aykut Arcan’ın ticari faaliyeti esnasında yapmış olduğu bu işlemlerle müvekkillerimin hiçbir şekilde ilgisi olmadığını ve Aykut Arcan tarafından bu şekilde piyasaya çek kesildiğini tamamen sonradan öğrendiklerini kamuoyunun bilgisine sunarım.”


Galericiler tedirgin
Konuyla ilgili Galeri Sahipleri Birliği de devreye girdi. Birlik yetkililerinin mağdur olan galeri sahipleri ile görüştüğü ve bugün geniş bir açıklama yapacağı öğrenildi.
Lefkoşa’da Osmanlızade Oto Galeri, Mağusa’da ise Olsan Oto Galeri’nin Arcan tarafından mağdur edildiği iddia ediliyor.

Polisler de var
Bu arada, Arcan’ın kayınvalidesinin ismini kullanarak çok sayıda polisin de aracını “satma” bahanesi ile aldığını, devri gerçekleştirdiği ancak para ödemediği ortaya çıktı.