Evrim KAMALI

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Petra, Liz'e Yakalandı!

Ercan Havaalanından ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Liz tarafından tespit edilen zanlı Petra Kuiper tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlı Petra Kuiper'in 20 Mart tarihinde saat 11.30 raddelerinde ülkemize Ercan Havaalanından giriş yaptığı sırada   narkotik detektör köpeği Liz'in tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 gram ağırlığında madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve 2 Bin TL nakit teminata yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.