Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 


Ülkemize Türkiye'den tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Ares tarafından tespit edilen zanlı Barış Peker teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Hasan Derman olayla ilgili bulguları aktardı. Derman huzurda bulunan zanlı Barış Peker’in 18 Mayıs tarihinde tasarrufunda bulunan uyuşturucu madde ile saat 21.00 sıralarında ülkeye giriş yapmaya çalıştığı esnada üzerinde narkotik detektör köpeğinin Ares’in tepki verdiğini yapılan aramada ise tasarrufunda 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu belirtti. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve ülkemizde turist statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının yasal bağı olmadığını da göz önünde tutarak 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak ceza evinde beklemesine emir verdi.