Pastane Hırsızları Yakalandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Arkadaş Pastanesi’nden 22 bin TL değerinde eşya çaldıkları öne sürülen zanlılar Bektaş Oldaç ile Orhan Şimşek hakkındaki soruşturma sürüyor. 18 Haziran Pazar günü Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak haklarında üç gün tutuklama emri alınan zanlılar bugün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye getirildi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek 7 gün ek süre istedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 13-14 Haziran tarihleri arasında Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arkadaş Pastanesi’nden 80 Euro para, 15 bin TL değerinde fotoğraf makinesi ve 7 bin TL değerinde dizüstü bilgisayar çalındığını söyledi. Polis, yapılan soruşturma sonucu Zanlı Bektaş Oldaç’ın fotoğraf makinesini satmaya çalışırken suçüstü yakalandığını ifade etti. Yakalanan zanlının fotoğraf makinesinin Orhan Şimşek’in yaşadığı apartmanın ön kısmında tanımadığı bir şahıstan aldığına dair ifade verdiğini kaydeden polis, yapılan soruşturma sonucu Orhan Şimşek’in Arkadaş Pastanesi’nin eski çalışanı olduğunu belirlediklerini açıkladı.

ÇALINTI EŞYALARIN FİYATLARINA BAKTI

Polis, zanlı Oldaç’a ait cep telefonunda yapılan incelemede Google arama motorundan çalınan eşyaların satış fiyatını araştırdığını, çalınan eşyaların nasıl formatlanacağını incelediğini ve birçok haberi sitesinde arama yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, işyerindeki kamera görüntülerinin de olaydan sonra silindiğini ifade ederek, suçla ilgili bir kişinin daha arandığını belirtti. Polis, zanlıya ait cep telefonu ve bilgisayarın emare olarak alındığını, DATA incelemesi yaptıklarını ifade ederek zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Şimşek üç gündür yemek yiyemediğini, doktora götürülmediğini ve çok hasta olduğunu ifade ederek, hastaneye gitmek istediğini söyledi.

YARGIÇ ÖFKELENDİ

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Pazar günü gerçekleştirilen duruşmada mahkemenin zanlı hakkında doktor kontrolüne götürülmesine dair emir verip vermediğini sordu ve zanlıyı Pazar günü mahkemeye çıkaran polisin gelmesini emrederek, duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından zanlıyı Pazar günü tutuklama talebi ile mahkemeye çıkaran polis memuru geldi. Polis mahkemede verdiği ifadede Pazar günü mahkemeye çıkarılan zanlının doktor kontrolüne götürülmesi yönünde mahkemenin emir verdiğini ancak zanlının hastaneye gitmek istemediğini söylediğini ve bu nedenle götürülmediğini açıkladı. Bunun üzerine Yargıç, zanlı Oldaç’ın 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı Şimşek için ise “Zanlının kendi güvenliği için poliste değil hastanede gözetim altına kalmasına” emir verdi. Yargıç ayrıca mahkeme emrini yerine getirmeyen polis hakkında soruşturma açılması direktifinde bulundu.