Oto Hırsızları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Güney Kıbrıs’tan araç çalıp KKTC’ye getiren Hasan Akmergiz ile Ali Akçam üç gün süren tutukluluğun ardından bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili aranan iki kişinin bulunamadığı açıklanırken zanlıların teminata bağlanmaları talep edildi.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlılar Hasan Akmergiz ve Ali Akçam’ın 19 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs ta bir oto galeriden çalmış oldukları Mitsubushi Lancer Evo 4 marka salon aracı birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra KKTC’ye geçirerek gümrüksüz olarak tasarruflarında bulundurduklarını tespit ettiklerini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlılarla birlikte olan isimleri tespit edilmiş 2 kişinin daha olduğunu ancak henüz yakalanmadığını belirtti. Polis, Güney’deki oto galerinin sahibinin polise gelerek şikâyetçi olduğunu ve kamera kayıtlarını polise teslim ettiğini bu doğrultuda soruşturma başlattıklarını söyledi. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, iki haftada bir en yakın polis karakoluna giderek imza atmalarına ve her zanlı için bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.