Ordudan İhraç Edildi
Harem Gece Kulübü önünde, Hüseyin Demiri ve konsomatris Siham Benchargui’yi başlarına ateş ederek öldüren Uzman Çavuş Kubilay Güler, KKTC’de yargılanacak

Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde, konsomatris kadınla tartıştıktan sonra silahına sarılıp, iki kişiyi öldüren, bir kişiyi de ateş edip öldürmeye teşebbüs ederek dehşet saçan 24 yaşındaki uzman çavuş Kubilay Güler’in orduyla ilişkisi kesildi.
Güler’in, cinayetten önce iki gün firarda olması nedeniyle görevinden ihraç edildiği öğrenildi. Böylece, cinayetle ilgili davanın, KKTC’deki sivil mahkemede görülebileceği belirtildi. Tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirilen cinayet zanlısı Kubilay Güler’le ilgili 8 gün daha tahkikat amaçlı tutukluluk alındı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Attila Etkin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş İsa Sevindik’i dinletti.
Müfettiş İsa Sevindik, zanlının 11 Eylül 2014 tarihinde saat 00.30 sularında Harem Gece Kulübü’ne giderek, devamlı görüştüğü konsomatris Siham Benchargui ile konu yerde sabah saat 08.00 sularına kadar birlikte kaldığını belirtti.
Sevindik, 08.50 sularında gece kulübünün avlusunda Kubilay Güler ile Siham Benchargui arasında tartışma çıktığını kaydetti.
Sevindik, çıkan tartışma neticesinde zanlının, tasarrufundaki tabancayla, Siham Benchargui’nin alın kısmına bir el ateş edip öldürdüğünü kaydetti. Akabinde yine konu yerde çalışan ve olaya müdahale etmek isteyen Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek konu şahsı öldürdüğünü anlatan Sevindik, olay yerinden kaçtığı esnada giriş kapısında karşısına çıkan Ali Bahçeci isimli şahsa bir el ateş ettiğini ancak kurşunun isabet etmediğini söyledi.
Zanlının olaydan sonra Şirinevler bölgesine kaçtığını belirten Sevindik, tespit edilerek kısa süre sonra tutuklandığını kaydetti.

Gönüllü ifade verdi
Müfettiş Sevindik, zanlı Kübilay Güler’in bir gönüllü ifade verdiğini belirtti ve bu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılmaya başlandığını söyledi. Ayrıca birçok kişiden ifade alındığını, aranan birçok emareye de ulaşıldığını anlatan Sevindik, soruşturmanın geniş çapta devam ettiğini kaydetti. Sevindik, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu, tutukluluğa itirazı olmadığını beyan etmesinin ardından, Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin çok ciddi olduğuna ve henüz tamamlanmadığına bulgu yaptı ve zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi